«{prevtitle}
Zanimljivosti s konvencije u Las Vegasu (2. dio)
23/08/2005 u Ostale | Pročitano : 813 puta | Komentara : 1
Među pet Star Trek kapetana koji su nastupili na Creation konvenciji u Las Vegasu prošloga vikenda, bili su i William Shatner (James T. Kirk) i Patrick Stewart (Jean-Luc Picard), koji su poglavito govorili o nedavnim događajima koji su im promijenili život.

Shatner je, kako prenosi StarTrek.com, samo dan prije postao dvostruki djed – prvo je kćer Melanie, čiji muž Joel Gretsch zajedno sa nekolicinom drugih Trekovskih suradnika radi na serijalu “The 4400”, rodila svoje drugo dijete, a zatim je i, nekim "znanstveno fantastičnim čudom", druga kćer Lisabeth, kojoj su još kao tinejdžerici rekli kako neće moći imati djecu, dobila dijete začeto 'in vitro' metodom kojeg je rodila zamjenska majka. "Dijete-čudo!" izjavio je, objašnjavajući kako je na konvenciju mogao doći jer mu nisu dozvolili ulazak u porodiljsku sobu.

Prije nego je odgovarao na pitanja, Shatner je održao audiciju za dobrobit djece sa tjelesnim i emocionalnim poteškoćama, pri čemu je najskuplja stvar bila mogućnost za gostovanje u idućoj Shatnerovoj knjizi, koju pišu Judith i Garfield Reeves-Stevens, u ulozi kadeta na Akademiji Zvjezdane Flote. "Opisati ćemo tebe i tvoj izgled. Biti ćeš jedan od likova", obećavao je. Dvoje obožavatelja izdvojila je svatko po 5000 $ za tu čast.

Shatner je izjavio kako bi producentima Star Treka rekao "Morate izaći van odande, dečki. Dovedite novi tim i vidimo se poslije!". Misli kako bi franšiza mogla ponovno oživjeti "uz nekoliko izvrsnih pisaca koji vole Star Trek" i nasmijavši se ogovorio "Ako budem izabran...!" na usklike obožavatelja kako bi on trebao pisati.

"Napravili su odličan posao i sve te lijepe Star Trek stvari", zaključio je. "Ali znate, čovjek se umori od posla...istroši se." Siguran je kako je produkcija samo u kratkoj pauzi i kako Paramount neće dozvoliti umiranje takvog unosnog proizvoda: "Nešto tako odlično jednostavno ne može nestati i postati ništa. Star Trek će se vratiti."

Na sceni je Shatnera pozdravio Stewart, koji je zagrlivši ga publiku obznanio o lijepoj poruci koju mu je Shatner bio poslao nakon srčane operacije prošle godine. Nije bilo sigurno hoće li se Stewart pojaviti na konvenciji zbog snimanja filma “X-Men 3” ali je rekao kako se mogao izvući nakon ranih snimanja, koja uključuju "iznenađenje koje se nikada nije pojavilo u scenariju. Upravo smo ga snimili. Toliko je tajno, da nije dozvoljeno da ikada išta o tome bude zapisano." Dodao je kako je zadovoljan sa novim redateljem Brettom Ratnerom, iako mu nedostaje bivši redatelj Bryan Singer.

Što se tiče ostalih projekata, Stewart je sa prijateljem i zvijezdom filma “Dune” Kyleom MacLachlanom radio na produkciji “Mysterious Island”, te glumi glavnu ulogu u novoj Britanskoj seriji, “Eleventh Hour”. Ali najznačajnija prilika koja mu je pružena je povratak u Royal Shakespeare Company, koji planiraju izvedbe svih Shakespeareovih predstava iduće godine. Glumiti će Marka Antonija u “Antony and Cleopatra” te se nalazi u "blagoslovljenom stanju stalno zaposlenog čovjeka sve do travnja 2007...Izuzetno sam sretan čovjek."

Stewart je izjavio kako ne očekuje svoj povratak Star Treku i našalio se kako bi njegove glumačke kolege iz “Next Generationa” htjeli biti poput njega, te da ga zbog toga neki imitiraju, ali je ozbiljno razgovarao o svome boravku u Engleskoj tijekom bombaških napada u Londonu prošloga mjeseca. Kada se je nakon toga vozio podzemnom željeznicom, "osjećao sam se nelagodno, pa u jednom trenutnku čak i uplašeno. Ali najvažnije mi je bilo da nedavni događaji ne utječu na moju vjeru u ovaj grad."

Autor : Pix

1. Buffie | 20/05/2016 - 10:23
There's a secret about your post. ICKIYTBHTTY

Glumci   Na TV-u   Nova Star Trek serija   Ostale   Star Trek Centar   Star Trek XI   Star Trek XII   Udarne vijesti   
a
Maribeth u William Shatner u "Pravdi za sve" na..
Tangela u Nove Pocket Books knjige sa Star trek..
Cassandra u STC u "Dobro jutro, Hrvatska"
Kayleigh u Brannon Braga uživa u odmoru od Star..
Cordelia u Prvi filmski web site: "ST: Generations"
a


"Vjerujem u slučajnosti, slučajnosti se događaju svaki dan. Međutim, nemam povjerenja u slučajnosti." - Garak, Cardassians

Prvi međurasni poljubac ikad na TV-u se dogodio u epizodi TOS-a Plato's Stepchildren.  $382,876,173
 
SFC Portal | Svemir.org | Crogate | Galactica Centar | TARDIS Centar | Farscape Centar | Space : Above and Beyond Centar | SFC Forumi
© 2009 SciFiCentar | Stranica generirana za 0.41996 sekundi | Impressum | Hosted by HRHosting | Optimizirano za Operu, Safari i IE (7+)