«{prevtitle}
Inati se Slavonijo
24/08/2005 u Ostale | Pročitano : 783 puta | Komentara : 1
Čini se da su se tvrdnje da je Slavonija "najpotkovanija Trekom" obistinile. Naime, od stotinu mailova raznim novinskim redakcijama, jedino je Glas Slavonije u svom prilogu TV Obzor objavio kritiku vezanu uz odnos HRTa prema Star Treku. Uzme li se uz to činjenica da je po nedavnoj anketi na Forumu, najvise članova upravo iz Slavonije, čovjek se zamisli...

Članak vam donosimo u cijelosti, a Uredništvo se zahvaljuje Burnu na pretipkavanju, te pohvaljuje novinara Igora Kovačića.

"Fanovima serije, koji već duže protestiraju, nitko od odgovornih ne odgovara, a onima koji zovu telefonom redakciju već pri spomenu imena serije spuštaju slušalicu. Ovo je još jedan primjer bahatog i neprimjerenog odnosa HTV-a prema svojim pretplatnicima.

Otkad je Hrvatska Televizija počela premijerno prikazivati nastavke popularne znanstveno-fantastične serije "Enterprise" ljubitelji serije suočeni su sa stalnim promjenama termina i oglušavanjem odgovornih na njihove prigovore. Kad je ove godine započelo emitiranje, serija je išla u podnevnom terminu, koji je bio potpuno nepovoljan populaciji zaposlenih, učenika, studenata, fanova serije. Često se događalo da je prikazivanje tjednima odgađano zbog saborskih sjednica. Zbog nezadovoljstva velikog broja poklonika "Enterprisea", Hrvatska Televizija učinila je minimalne ustupke: Emitiranje serije počelo je na HRT Plus (koja se emitira isključivo preko satelita), a reprize svih tjednih epizoda bile su u "vampirskom" terminu ponedjeljkom u 1 sat poslije ponoći, a često i kasnije zbog sportskih prijenosa.

Nakon uvođenja ljetne programske sheme "Enterprise" je dobio novi termin od 19.15 na Drugom programu. Zbog godišnjih odmora i završetka školske i akademske godine stari je termin postao stabilniji i stoga prihvatljiviji od novog, u kojemu serije ide paralelno s Dnevnikom na prvom programu HTV-a te se redovito nalazi na udaru sportskog programa. Tako je, zbog svjetskog prvenstva u atletici, HTV opet uklonio "Enterprise" s programa, dok je svim ostalim, stoti put repriziranim serijama, prilagodio vrijeme prikazivanja i našao svakodnevni reprizni termin. Nezadovoljstvo je izazvao i izostanak "Enterprisea" u najavama serija koje se ovog ljeta prikazuju na HTV-u.

Hrvatska Televizija pokazala je neprofesionalnost i pri prikazivanju ostalih serija "Zvjezdane staze", ali i fanovima serije, koji već duže protestiraju na internetskom forumu (pogledajte na HRT Forumu ) nitko od odgovornih ne odgovara, a onima koji zovu redakciju već pri spomenu imena serije spuštaju slušalicu. Velik broj gledatelja, koji samo traže redovito prikazivanje nastavaka serije odlučio je obavijestiti medije i javnost o još jednome slučaju bahatog i neprimjerenog odnosa javne televizijske kuće prema svojim pretplatnicima."

Autor : Pix

1. Yamary | 20/05/2016 - 11:20
You know what, I'm very much inicenld to agree.

Glumci   Na TV-u   Nova Star Trek serija   Ostale   Star Trek Centar   Star Trek XI   Star Trek XII   Udarne vijesti   
a
Maribeth u William Shatner u "Pravdi za sve" na..
Tangela u Nove Pocket Books knjige sa Star trek..
Cassandra u STC u "Dobro jutro, Hrvatska"
Kayleigh u Brannon Braga uživa u odmoru od Star..
Cordelia u Prvi filmski web site: "ST: Generations"
a


"Niste iskusili Shakespearea dok ga niste pročitali na izvornom klingonskom." - kancelar Gorkon, ST VI: The Undiscovered Country

Rikeru je ponuđeno zapovijedništvo nad brodovima USS Drake, USS Aries i USS Melbourne.  $382,876,173
 
SFC Portal | Svemir.org | Crogate | Galactica Centar | TARDIS Centar | Farscape Centar | Space : Above and Beyond Centar | SFC Forumi
© 2009 SciFiCentar | Stranica generirana za 0.41209 sekundi | Impressum | Hosted by HRHosting | Optimizirano za Operu, Safari i IE (7+)