«{prevtitle}
Zanimljivosti s konvencije u Las Vegasu (1. dio)
22/08/2005 u Ostale | Pročitano : 833 puta | Komentara : 1
Star Trek kapetani Avery Brooks (Benjamin Sisko) i Kate Mulgrew (Kathryn Janeway) dočekali su prošloga vikenda više od 15 000 obožavatelja na Creationovoj Star Trek konvenciji u Las Vegasu, naglasivši svoju povezanost sa obožavateljima “Star Trek: Deep Space Nine” i “Star Trek: Voyager”.

Brooks je, s obzirom da rijetko posjećuje konvencije, više puta ponavljao "Ovakve stvari moram činiti češće!" primajući priznanja gostiju i zagrljaj svoje glumačke kolegice Penny Johnson Jerald (Kasidy Yates Sisko), prenosi StarTrek.com. "Ja se rijetko ovako pojavljujem. Ali ne zato jer vas ne želim vidjeti, nego zato jer sam stidljiv", izjavio je.

Brooks, za kojega je poznato kako je ulogu kapetana Siska uzeo radi davanja uzora Afro-Američkoj djeci, ponovio je kako je htio "djeci predočiti vječno promjenjivi obzor. Obznaniti djeci kako uvijek postoje mogućnosti...ipak netko mora zadržati obzor na vidiku." Pozvao je i djevojčicu na pozornicu kako bi postavila pitanje i pozdravio Tuckera Smallwooda, humanoidnog člana Xindijskog Vijeća u “Star Trek: Enterprise”, koji se nedugo prije toga pojavio na UCLA sa Brooksovim glumačkim sinom Cirrocom Loftonom (Jake Sisko), kako bi raspravljao o ulozi crnih ljudi u znanstvenoj fantastici. "Moramo shvatiti kako smo nezamjenjivi u onome što jesmo", odgovorio je Brooks na upit o toj temi. "Što prije shvatimo kako smo povezani sa svim tim ljudima koji su doprijenijeli da postanemo ono što jesmo, to će nam bolje biti – i u svijetu općenito, a kamoli u svijetu znanstvene fantastike."

Mulgrew je poglavito govorila o svom 50. rođendanu u travnju i o svom osjećaju kako je "proživjela većinu svog života", te je izjavila kako želi usporiti svoju glumačku karijeru i posvetiti se obitelji i aktivnostima u dobrotvorne svrhe, kao što je članstvo u Alzheimerovom Udruženju. "Iskreno rečeno, gluma je predivna, i sam Bog zna kako je plemenita, ali ja bih odsada željela biti vođena ljubavlju" objašnjava. U međuvremenu će Mulgrew nastaviti turneju predstave “Tea at Five” i nastupe u New Yorku u “Antony and Cleopatra”. Izjavila je kako ju je uloga kapetanice Janeway podarila većom disciplinom i spomenula trenutnog mentora i svoju majku kao najveći poticaj.

Ne bojeći se malo kotroverzije, izrazila je veliko nezadovoljstvo Katoličkom Crkvom na konvenciji u Engleskoj, ranije iste godine. Mulgrew je i na pitanje o tome što bi Janeway rekla predsjedniku Bushu u vezi rata u Iraku odgovorila sa "Poznat vam je onaj izraz – 'Nekoga ću sada teleportirati van.'"

Vijest je preveo Robert Fitoš, a proširenu verziju na engleskom jeziku možete pročitati ovdje. Podsjećamo i da je STC imao dopisnika u Americi, pa "domaći" izvještaj očekujte uskoro.

Autor : Pix

1. Gerry | 20/05/2016 - 12:00
Hahhhaaa. I'm not too bright today. Great post!

Glumci   Na TV-u   Nova Star Trek serija   Ostale   Star Trek Centar   Star Trek XI   Star Trek XII   Udarne vijesti   
a
Maribeth u William Shatner u "Pravdi za sve" na..
Tangela u Nove Pocket Books knjige sa Star trek..
Cassandra u STC u "Dobro jutro, Hrvatska"
Kayleigh u Brannon Braga uživa u odmoru od Star..
Cordelia u Prvi filmski web site: "ST: Generations"
a


"Upucati nekoga u leđa - to je najsigurniji način, zar ne?" - Garak, A Call to Arms

Rikeru je ponuđeno zapovijedništvo nad brodovima USS Drake, USS Aries i USS Melbourne.  $382,876,173
 
SFC Portal | Svemir.org | Crogate | Galactica Centar | TARDIS Centar | Farscape Centar | Space : Above and Beyond Centar | SFC Forumi
© 2009 SciFiCentar | Stranica generirana za 0.43033 sekundi | Impressum | Hosted by HRHosting | Optimizirano za Operu, Safari i IE (7+)