«{prevtitle}
Što je novo na STCu - pregled
15/08/2005 u Ostale | Pročitano : 1101 puta | Komentara : 1
Donosimo vam maleni pregled novih materijala, te se prisjećamo starih. Napominjemo i da ukoliko pronađete nešto što vam se ne sviđa, da svoje stavove obranite na Forumu, a Uredništvo će predstaviti svoj slučaj. Ovo se prvenstveno odnosi na Kolumne, koje su postale (vrlo) kritički nastrojeni uratci. Nadalje, ukoliko i pronađete koju grešku molimo Vas da nas o tome izvijestite.

Dakle, pregled. Što je prije predstavljao Briefings with Neelix, sada su Intervjui i Kolumne. Svi novi materijali (kojih je podosta) su stavljeni na stranicu.

Serije su ostale Serije, s napomenom da su sadržaji SVIH 700tinjak epizoda gotovi, a trenutno je dostupan The Animated Series, Voyager, dio The Next Generationa te zadnje dvije sezone Enterprisea. Dosta recenzija nedostaje (nisu napisane), a to je slijedeći veliki projekt STCa.

Filmovi se također nisu mnogo mijenjali, uz recenzije sada su tu i sadržaji, zanimljivosti, citati, greške... sve dostupno je na stranici.

Osoblje je novi odjel. Tu potražite detalje o ljudima iza scene, te glumcima.

Trekologija, ponos Star Trek Centra, sada je JOŠ opširnija - i to znatno. Članci o brodovima se nadopunjuju i lektoriraju, pa trenutno nisu dostupni. Bitke su nadopunjene sa po 20ak (minimalno) odličnih slika, te ih je još par dodano. Likovi su nevjerojatno opširni, ima ih od Jean Luc Picarda do onih koji su se pojavili samo u jednoj sceni, a oni koji su prije postojali su zamijenjeni mnogo sadržajnijim verzijama. Vrste su također jako opširne, tu su čak i one iz Animirane Serije, a dodan je i odjel Organizacije, gdje možete pronaći mnogo detalja o Federaciji, Odjelu 31 i slično. Tehnologija je ostala više manje ista, iako se već radi na novim člancima. Dodan je odjel Naoružanje, koji se bavi širokim rasponom naoružanja počevši od hladnog oružja, pa sve do brodskih sustava i oružja za masovno uništenje. Popisi su također prošireni, pa sada možete potražiti i citate iz serija, saznati više o bolestima i novcu u Star Treku i slično. Uniforme i činovi još nisu dostupni, ali radi se i na tome. Nelogičnosti su novi odjel, koji traži probleme i nudi odgovore.

Kronologija je novi odjel, a iako je tek obrađena do 2000. godine, zbog opširnosti je odvojena od Trekologije.

Igre nisu mijenjale svrhu, već količinu. Dodano je dosta recenzija, koje su posložene po datumu izlaska igara, pa se ne čudite što je nova recenzija BOTF-a na dnu.

Knjige su ostale što su i bile, svi materijali su na mjestu, s time da se još par recenzija uskoro očekuje, ponajprije ona o trodijelnoj knjizi Q-Kontinuum.

Humor je novi odjel. Preporučamo "Dnevnike Remala Vereka", te par djela našeg McSimmonsa. Sve što je dostupno je i stavljeno.

Rječnik je također novi odjel, odvojen od Trekologije zbog opširnosti.

Na desnom izborniku možete pronaći dva nova odjela - Znanost i Povijest. Znanost se osvrće na razne teme iz, pogađate, znanosti, te mjesečno donosi opširne članke. Povijest se (zasad) osvrće na Svemirski program i sve brodove koje su nosili ponosno ime Enterprise.

Tu je i još jedna novina, RPG PBEM, što bi značilo Role Playing Game - Play By E Mail. Odjel je dodan u svrhu popularizacije ovog zaraznog načina igre sa tematikom Star Treka.

Još valja istaknuti Impressum i vrijedne suradnike, Forum gdje možete razmijeniti svoja mišljenja sa raznim SF fanovima, te Download, koji je pod obavezno. Ono što vas uskoro očekuje je kviz na chatu, te newsletteri. Svi suradnici su naravno dobrodošli.

Autor : Pix

1. Janess | 20/05/2016 - 10:31
Hey, that post leaves me feeling fohsoli. Kudos to you!

Glumci   Na TV-u   Nova Star Trek serija   Ostale   Star Trek Centar   Star Trek XI   Star Trek XII   Udarne vijesti   
a
Maribeth u William Shatner u "Pravdi za sve" na..
Tangela u Nove Pocket Books knjige sa Star trek..
Cassandra u STC u "Dobro jutro, Hrvatska"
Kayleigh u Brannon Braga uživa u odmoru od Star..
Cordelia u Prvi filmski web site: "ST: Generations"
a


"Kvragu, Bones, ti si liječnik!" - Kirk, ST V: The Final Frontier

Maketa TOS-ovog Enterprisea se nalazi u Smithsonianovom muzeju.  $382,876,173
 
SFC Portal | Svemir.org | Crogate | Galactica Centar | TARDIS Centar | Farscape Centar | Space : Above and Beyond Centar | SFC Forumi
© 2009 SciFiCentar | Stranica generirana za 0.25756 sekundi | Impressum | Hosted by HRHosting | Optimizirano za Operu, Safari i IE (7+)