«Bryan Fuller sanja novu Trek seriju
ST XI na 341 milijuna USD zarade u svijetu
13/06/2009 u Star Trek XI | Pročitano : 2509 puta | Komentara : 3
Nakon pet tjedana prikazivanja u svjetskim kinima, zarada novog Star Trek filma popela se na 341,5 milijuna USD, od čega je u SAD-u zaradio 226,4 milijuna USD, a u ostatku svijeta 115,1 milijuna USD.Film je u petom tjednu prikazivanja zaradio 954.000 USD u SAD-u, te 968.000 USD u ostatku svijeta, zadržavši pritom peto mjesto američkog box-officea, ispred Terminator Salvationa.Promatrajući američki box-office, ST XI je po zaradi značajno premašio nedavne rebootove popularnih franšiza poput Superman Returnsa, Batman Beginsa i Casino Royalea, no i dalje zaostaje za žanrovskim blockbusterima poput Iron Mana i Transformersa.
Promatrajući zaradu u ostatku svijeta, ST XI je nastavio trend manje zarade Star Trek filmova u inozemstvu. Ipak, sa trenutnom zaradom od 115,1 milijuna USD značajno je premašio rezultate prethodnih filmova u ostatku svijeta. Pritom je najbolje rezultate ostvario u Ujedinjenom kraljevstvu, gdje je u 30 dana prikazivanja zaradio 31,1 milijun USD, dok je u Njemačkoj zaradio prosječnih 11,8 milijuna USD u prvih mjesec dana. U nastavku možete pogledati prvih deset zemalja po zaradi.
Pritom valja spomenuti kako je BoxOfficeMojo objavio i prve podatke od zaradi filma u Hrvatskoj, te nekim susjednim zemljama. Tako je ST XI u Hrvatskoj do 31. svibnja zaradio 167.219 USD, dok je u Sloveniji zaradio 66.345 USD.Što se tiče daljnje zarade ST XI, sa sitea BoxOffice.com predviđaju kako će film u šestom tjednu prikazivanja u SAD-u zaraditi 5,6 milijuna USD i pasti na sedmo mjesto gledanosti, dok Box Office Mojo 'Derby' predviđa zaradu od 5,9 milijuna USD, uz sedmo mjesto na tablici. Od važnijih novosti vezanih uz ostatak svijeta, valja istaknuti kako je jučer počelo prikazivanje filma u Indiji, a što bi u kombinaciji s nedavnim počecima prikazivanja u Meksiku i Indoneziji, trebalo zadržati zaradu u ostatku svijeta na istoj razini. Uzevši sve navedeno u obzir, realno je očekivati kako će ukupna svjetska zarada ST XI do kraja tjedna premašiti 350 milijuna USD.Osim toga, ST XI se polako približava prvom mjestu po zaradi u SAD-u kad su u pitanju Star Trek filmovi, uzevši pritom u obzir inflaciju. Tako se ST XI s 226,4 milijuna USD trenutno nalazi na drugom mjestu po zaradi, dok prvim mjestom i dalje suvereno vlada Star Trek: The Motion Picture sa 235,3 milijuna USD zarade. Međutim, vladavini TMP-a uskoro bi trebao doći kraj. Naime, prema trenutnim projekcijama, ST XI bi do kraja tjedna trebao dostići brojku od 232 milijuna USD u SAD-u, pa se može očekivati kako će zasjesti na prvo mjesto najkasnije do kraja lipnja.
Iako je nezahvalno govoriti o konačnoj zaradi ST XI, ekipa sa TrekMoviea smatra kako bi film do kraja svog prikazivanja u kinima trebao zaraditi od 240 do 250 milijuna USD, dok bi se u ostatku svijeta zarada trebala zaustaviti u rasponu od 125 do 130 milijuna USD, a što bi ukupnu zaradu trebalo dovesti na raznu od oko 370 milijuna USD, što odgovara zaradi Batman Begins.Izvor: TrekMovie

Autor : Miroslav

3. Etty | 20/05/2016 - 10:38
Whoa, whoa, get out the way with that good infromation.

2. enterprise | 23/06/2009 - 11:51
odlična stranica za informiranje o zvjezdanim stazama!

1. voyager delta | 15/06/2009 - 23:35
Dobro je vidjeti ovo sve u vezi novoga filma zvjezdanih staza!!!Što reći, nego svaka čast!!!! jako mi je drago što mogu doći na ovu stranicu i informirati se o svemu o zvjezdanim stazama!!! Biti na ovoj stranici je tako dobro, sve nam govori kako je dobra stranica jest to, kada dođem na nju ne znam na koju rubriku da prvom odem, tako su sve zanimljive i interesantne. Želim da pohvalim sve ljude koji rade na ovoj stranici, veliko hvala!!! uistinu cijenim ono što nas želite približiti sa zvjezdanim stazama na ovakav način!!! Imate onaj pravi kreativni pristup!!!!To je sve jako zanimljivo!!!Samo nastavite!!
Kao što Vulkanci kažu "ŽIVITE DUGO I USPJEŠNO"

Glumci   Na TV-u   Nova Star Trek serija   Ostale   Star Trek Centar   Star Trek XI   Star Trek XII   Udarne vijesti   
a
Maribeth u William Shatner u "Pravdi za sve" na..
Tangela u Nove Pocket Books knjige sa Star trek..
Cassandra u STC u "Dobro jutro, Hrvatska"
Kayleigh u Brannon Braga uživa u odmoru od Star..
Cordelia u Prvi filmski web site: "ST: Generations"
a


"Niste iskusili Shakespearea dok ga niste pročitali na izvornom klingonskom." - kancelar Gorkon, ST VI: The Undiscovered Country

Paramount je na Star Treku zaradio oko 2 milijarde dolara. Licencu su 1967. otkupili za 17 milijuna.  $382,876,173
 
SFC Portal | Svemir.org | Crogate | Galactica Centar | TARDIS Centar | Farscape Centar | Space : Above and Beyond Centar | SFC Forumi
© 2009 SciFiCentar | Stranica generirana za 0.65416 sekundi | Impressum | Hosted by HRHosting | Optimizirano za Operu, Safari i IE (7+)