Connor Trinneer dobio novu ulogu
Connor Trinneer je na Star Trek konvenciji u Las Vegasu prošli vikend rekao okupljenima da je dobio gostujuću ulogu u seriji Stargate Atlantis. Iako nije otkrio nikakve detalje o liku, može se pretpostaviti da je dobio ulogu "poručnika" Michaela u istoimenoj epizodi za koju su detalji objavljeni nedavno.

Trinneer je dobro poznat SF fanovima kao Charles "Trip" Tucker iz serije Star Trek: Enterprise. Službena potvrda se još očekuje.

STC je vijest preuzeo sa CroGatea, a iscrpan izvještaj sa konvencije u Vegasu očekujte kroz koji tjedan, kad nam se "dopisnik" vrati.
16/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


Što je novo na STCu - pregled
Donosimo vam maleni pregled novih materijala, te se prisjećamo starih. Napominjemo i da ukoliko pronađete nešto što vam se ne sviđa, da svoje stavove obranite na Forumu, a Uredništvo će predstaviti svoj slučaj. Ovo se prvenstveno odnosi na Kolumne, koje su postale (vrlo) kritički nastrojeni uratci. Nadalje, ukoliko i pronađete koju grešku molimo Vas da nas o tome izvijestite.

Dakle, pregled. Što je prije predstavljao Briefings with Neelix, sada su Intervjui i Kolumne. Svi novi materijali (kojih je podosta) su stavljeni na stranicu.

Serije su ostale Serije, s napomenom da su sadržaji SVIH 700tinjak epizoda gotovi, a trenutno je dostupan The Animated Series, Voyager, dio The Next Generationa te zadnje dvije sezone Enterprisea. Dosta recenzija nedostaje (nisu napisane), a to je slijedeći veliki projekt STCa.

Filmovi se također nisu mnogo mijenjali, uz recenzije sada su tu i sadržaji, zanimljivosti, citati, greške... sve dostupno je na stranici.

Osoblje je novi odjel. Tu potražite detalje o ljudima iza scene, te glumcima.

Trekologija, ponos Star Trek Centra, sada je JOŠ opširnija - i to znatno. Članci o brodovima se nadopunjuju i lektoriraju, pa trenutno nisu dostupni. Bitke su nadopunjene sa po 20ak (minimalno) odličnih slika, te ih je još par dodano. Likovi su nevjerojatno opširni, ima ih od Jean Luc Picarda do onih koji su se pojavili samo u jednoj sceni, a oni koji su prije postojali su zamijenjeni mnogo sadržajnijim verzijama. Vrste su također jako opširne, tu su čak i one iz Animirane Serije, a dodan je i odjel Organizacije, gdje možete pronaći mnogo detalja o Federaciji, Odjelu 31 i slično. Tehnologija je ostala više manje ista, iako se već radi na novim člancima. Dodan je odjel Naoružanje, koji se bavi širokim rasponom naoružanja počevši od hladnog oružja, pa sve do brodskih sustava i oružja za masovno uništenje. Popisi su također prošireni, pa sada možete potražiti i citate iz serija, saznati više o bolestima i novcu u Star Treku i slično. Uniforme i činovi još nisu dostupni, ali radi se i na tome. Nelogičnosti su novi odjel, koji traži probleme i nudi odgovore.

Kronologija je novi odjel, a iako je tek obrađena do 2000. godine, zbog opširnosti je odvojena od Trekologije.

Igre nisu mijenjale svrhu, već količinu. Dodano je dosta recenzija, koje su posložene po datumu izlaska igara, pa se ne čudite što je nova recenzija BOTF-a na dnu.

Knjige su ostale što su i bile, svi materijali su na mjestu, s time da se još par recenzija uskoro očekuje, ponajprije ona o trodijelnoj knjizi Q-Kontinuum.

Humor je novi odjel. Preporučamo "Dnevnike Remala Vereka", te par djela našeg McSimmonsa. Sve što je dostupno je i stavljeno.

Rječnik je također novi odjel, odvojen od Trekologije zbog opširnosti.

Na desnom izborniku možete pronaći dva nova odjela - Znanost i Povijest. Znanost se osvrće na razne teme iz, pogađate, znanosti, te mjesečno donosi opširne članke. Povijest se (zasad) osvrće na Svemirski program i sve brodove koje su nosili ponosno ime Enterprise.

Tu je i još jedna novina, RPG PBEM, što bi značilo Role Playing Game - Play By E Mail. Odjel je dodan u svrhu popularizacije ovog zaraznog načina igre sa tematikom Star Treka.

Još valja istaknuti Impressum i vrijedne suradnike, Forum gdje možete razmijeniti svoja mišljenja sa raznim SF fanovima, te Download, koji je pod obavezno. Ono što vas uskoro očekuje je kviz na chatu, te newsletteri. Svi suradnici su naravno dobrodošli.
15/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


Obnova Star Trek Centra
Kao što vidite napokon je osvanuo novi/stari Star Trek Centar. Ovog trenutka, uz novi dizajn je "dignuto" ili uploadano mnoštvo novih članaka, te kompletna stara baza. Globalno gledano, Star Trek Centar je uvijek imao najopsežnije i najkvalitetnije materijale, koji su se nakupljali tokom 6 godina postojanja. Sada, godinu dana nakon velikog projekta izgradnje, u kojem još možete sudjelovati jednostavnim javljanjem na naš Forum, imamo oko 1100 objavljenih članaka. Na žalost, zbog opsežnosti, to je tek pedeset posto (50%) onog što zapravo imamo. Tokom ljeta će se konstantno dodavati novi članci, a dotle je na vama da uživate u novim sadržajima.

U vidu toga, najavio bi newslettere STCa, te kviz sa ogromnom količinom pitanja, uz statistike - da vaše znanje (ili neznanje ;-)) ne ostane zaboravljeno. Također, razmatra se dodavanje i drugog dizajna, za one neskolne LCARSu, te se na noge stavlja SciFi Centar, stranica koja će povezivati mnoštvo stranica s tematikom znanstvene fantastike. Među prvima koji su odlučili poduprijeti taj pothvat je i CroGate , koji preporučujemo svim ljubiteljima popularnih Zvjezdanih Vrata, tj. StarGatea.

Za kraj, svi koji su željni ostaviti komentar to mogu učiniti na našem Forumu. Ovom prilikom bi još jednom napomenuo da izgradnja Star Trek Centra još uvijek traje, a svi voljni pomoći pri prevođenju raznih članka ili pitanja za kviz, pisanju recenzija, kolumna i tako dalje, su pozvani da to i učine. Među materijale sa Star Trek tematikom valja dodati i one vezane uz Battlestar Galacticu, čiji će "Centar" također uskoro osvanuti, te već spomenuti StarGate.
15/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


Star Trek Centar - zahvala
Prije godinu dana, započeo je veliki projekt izgradnje Star Trek Centar. Danas, ovaj portal broji preko 1100 objavljenih članaka i još 900 na čekanju. Ovom prilikom, Uredništvo se zahvaljuje svima koji su doprinijeli u toj izgradnji:

Danijel Haman
Dario Hlupić
Darko Kučko
Davor Pihač
Denis Čurković
Eleonora Dunja Gržalja
Filip Karačić
Helena Salaj
Hrvoje Lončar
Hrvoje Podobnik
Igor Bremec
Igor Livajušić
Igor Lučić
Ivan Ačkar
Ivan Karaula
Ivan Komljenović
Ivan Kos
Ivan Mandić
Ivan Matek
Josip Brajković
Kristina Bogović
Mario Bauk
Marko Lubar
Mateo Fabijanović
Mirnes Čamdžić
Robert Fitoš
Saša Palić
Tin Matuka
Vedran Bileta
Vedran Marinić
Zrinko Zvocak

Ako je netko izostavljen, za to je isključivo odgovoran vaš Urednik, koji tragično sastavlja popise.
15/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


Mobilni telefon po uzoru na komunikator
Od 30. rujna, osim downloada melodije pjesme Faith of the Heart, fanovi Star Treka će imati priliku kupiti mobilni telefon napravljen po uzoru na komunikator.

Telefon je još uvijek u razvoju, a na njemu rade Viacom Consumer Products (koji je vjerojatno skupo prodao prava na to) te tvrtka Sona Mobile koja se bavi proizvodnjom softvera. Nije poznato koja će tvrtka dati hardver. Kao što smo već rekli, telefon će izgledati kao komunikator iz serije (vjerojatno iz TOS-a i Enterprisea), a u sebi će osim melodija sa temom Star Treka imati i online igru za više igrača. Nećemo citirati Viacomovo priopćenje za tisak u kojem se navodi kako je ovo način širenja duha Star Treka u svijetu, kako je to nova paradigma za wireless zajednicu i slične šuplje "fore". To je u prvom redu odličan način zarade - prodaja robe sumnjive kvalitete za trostruku cijenu od normalne (ovo se još ne zna, ali sigurni smo da će tako na kraju i biti).
15/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


Robert Picardo o Stargateu
U intervjuu za GateWorld, Robert Picardo (poznat kao Doktor iz Voyagera) je rekao da primjećuje kako je popularnost Star Treka počela padati u odnosu na novije SF-serije. "Uvijek me zadivljuje koliko je Stargate postao popularan. U Britaniji je uvelike zasjenio Star Trek. Sad je jako popularan i u Njemačkoj, a čujem i da je tako i u ostalim (europskim) zemljama."

Nakon završetka snimanja Voyagera, Picardo se pojavio u dvije epizode serije Stargate SG-1 kao agent Richard Woolsey, u ulozi koju će ponoviti barem jednom u trenutnoj sezoni. "Nisam gledao seriju redovito, ali sad je pogledam tu i tamo - ali ne samo onda kad se ja pojavljujem. Dok sam bio tamo gore (u Vancouveru, gdje se serija snima), bio sam toliko entuzijastičan da sam pogledao sedam ili osam novih epizoda. Pogledao sam dvije ili tri iz prošle sezone i dvodijelni početak nove sezone. Optimističan sam što se tiče nove sezone i novih članova glumačke ekipe."

Cjelokupni intervju pročitajte na GateWorldu, stranicama posvećenima toj seriji.
15/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


Astronauti Discoveryja bude se uz glazbu iz Enterprisea
Poznato je kako je space shuttle Discovery već nekoliko dana u svemiru, gdje, nakon dvogodišnjeg zastoja u letovima space shuttleova, nastoje popraviti štetu na Discoveryjevu toplinskom štitu nastalu tijekom polijetanja, kao i osposobiti neispravne žiroskope na Međunarodnoj svemirskoj postaji. Prema navodima web portala SpaceRef.Com, posada se u četvrtak ujutro probudila uz zvuke uvodne špice "Star Trek: Enterprisea". Pjesmu "Where My Heart Will Take Me", u izvedi Russella Watsona, kao materijal za buđenje [a vjerojatno i za podizanje morala], odabrao je Wayne Hale, zamjenik voditelja space shuttle programa.

CNN objavio je izjavu astronauta Stevea Robinsona kako su radovi na popravku Discoveryjevog toplinskog štita protekli bez većih problema. "Izgleda kako je pacijent izliječen", rekao je Robinson. Podsjetimo, Robinson je prvi astronaut u povijesti programa space shuttleova, koji je izvana popravljao letjelicu u svemiru. Stojeći na robotskoj ruci Međunarodne svemirske postaje Robinson je uspješno otklonio kvar na nosu Discoveryja, iščupavši rukom dva komada keramičke zaštite. Pritom mu je asistirao japanski astronaut Soichi Noguchi.

Odavno je poznato kako NASA ima iznimno plodnu suradnju sa Star Trek glumcima i ekipom. Tako je upravo Scott Bakula, odjeven u Enterpriseovu odoru, s mosta Enterprisea snimio niz informativnih video najava u povodu leta space shuttlea Discovery. Navedene video najave moguće je vidjeti na NASA-inoj web stranici.

Fascinacija "Star Trek: Enterpriseom" i Star Trekom uopće, čvrsto je ukorijenja među astronautima i vodstvom NASA-e. Tako se u finalu "Enterprisea", epizodi "These Are the Voyages...", u cameo ulozi pojavio i jedan od astronauta. S druge strane, novi direktor NASA-e, Mike Griffin, u intervjuu za Florida Today izjavio je da ne želi otkrivati svoje osjećaja u vezi pruzimanja dužnosti šefa Agencije zapale u duboke probleme. Pritom se našalio: "Ja nemam osjećaja. Ja sam Spock.".
5/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


Frakes govori o budućnosti Treka i ulozi Rikera
Posljednji broj časopisa Star Trek Magazine donosi ekskluzivni intervju sa Jonathanom Frakesom. U navedenom se intervjuu Frakes osvrnuo na trenutno stanje Star Trek franšize, ali i na njenu perspektivu.

Na pisanju o svom gostovanju u finalu Enterprisea, posebice u svijetlu negodovanja nekih članova Enterpriseove glumačke postave Frakes je izjavio: "Da sam i ja bio na njihovom mjestu, mjestu ekipe Enterprisea, i moji bi osjećaji također bili povrijeđeni. Shvaćam kako se osjećaju, u potpunosti. Međutim, shvaćam što su Rick i Brannon pokušali učiniti s ovim finalom. ®eljeli su obradovati fanove TNG-a. To mi se svidjelo i mislim kako ljudi mogu cijeniti navedeni potez. Potrebno je razdvojiti osobne osjećaje od šireg konteksta".

Na upit kako se osjeća zbog tužne činjenice prema kojoj je Enterprise zadnji Star Trek serijal barem za neko vrijeme, izjavio je: "Iskreno, to je vrlo tužno. Međutim, smatram kako još nije gotovo. Uvijek sma osjećao kako Star Trek nije uistinu završen. Vjerojatno će se raditi o malo dužoj pauzi od uobičajene, ali Star Trek će se ipak vratiti. Nema sumnje kako će se Star Trek vratiti".

"Ne smatram kako sam posljednji put glumio Rikera", rekao je Frakes. "Navedeno pitanje nametne se svaki put nakon što ga glumim. Je li ovo posljednji put? To je dobro pitanje, pravo pitanje. A odgovor je kako mislim da ga nisam posljednji put glumio. ja sam vječni optimist. Bez obzira na to kada se Star trek vratio, bilo u obliki televizijske serije, bilo igranog filma, ako zatraže od mene da glumim Rikera rado ću se odazvati. Veoma cijenim fanove, kao i sve ono što je Star Trek učinio za mene. A i volim Rikerov lik. Iako je nastup u Enterpriseu bio pomalo gorak, ipak me podsjetio kako sam dio obitelji koja nama je omogućila karijere, dala nam kuće. Nastup u Star Treku bio je blagoslov. Znaju gdje me mogu naći, rekao je Frakes.
5/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


Jedanaesti film - u Australiji?
Prema navodima iz najnovijeg izdanja časopisa Star Trek Magazine, premijer pokrajine Južna Australija Mike Rann je na konvenciji Star Treka najavio da bi se jedanaesti film iz franšize mogao snimati u Australiji. Prema riječima predsjednika tamošnjeg fan-kluba, premijer se sastao sa čelnicima Paramounta dan prije konvencije, i razgovaralo se upravo o tome. Rann je otkrio da bi se radnja filma dešavala u nama vrlo bliskoj budućnosti, oko 2010. godine, kad je Zemlja skoro uništena nuklearnim ratom. Priča, koja bi se protezala kroz dva filma, bi vjerojatno uključivala Spocka i neke druge likove iz ostalih serijala.

Cinescape je, pak, pitao Bermana i Bragu što oni znaju - rekli su da bi Braga unatoč svojim obvezama na seriji Threshold sudjelovao u izradi filma. Dodali su i da bi se radnja trebala događati prije avantura originalne postave, ali i da se neće pojaviti nitko iz postave Enterprisea. No, nisu spominjali da li imaju u planu jednu potpuno novu postavu ili će dovesti likove iz nekih drugih serija.

Naravno, sve ovo su samo nepotvrđene glasine. Morat ćemo se strpiti do nekog Paramountovog službenog izvješća.
3/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


Preminuo James Doohan
Jutros je, u 85. godini, preminuo James Doohan, jedna od najvećih legendi Star Treka. Prema izvješću Associated Pressa Doohan je preminuo jutros oko 5:30h u svome domu smještenom u gradiću Redmondu (savezna država Washington). Uz njega je bila njegova dugogodišnja žena Wende. Njegov dugogodišnji agent i prijatelj Steve Stevens kao uzroke smrti naveo je upalu pluća i Alzheimerovu bolest.

Doohan je bolestan već duži niz godina. Unatoč tome, uvijek se trudio ostati u kontaktu sa svojim fanovima te se tek prošle godine oprostio od gostovanja na konvencijama svojim prisutstvom na konvenciji Beam me up, Scotty u Los Angelesu. Nekoliko dana nakon toga, održana je ceremonija tijekom koje je Doohan dobio zvijezdu na holivudskom bulevaru slavnih.

James Doohan je rođen 3. ožujka 1920. godine u Vancouveru. Borio se u kanadskoj vojsci tijekom Drugog svjetskog rata i na dan D je sudjelovao u invaziji na Normandiju tijekom koje je izgubio srednji prst na desnoj ruci. Nakon rata, stvarao je karijeru na radiju, a kasnije je počeo glumiti u filmovima i kazališnim komadima. Imao je jedinstven talent rabljenja stranih naglasaka i često je pričao priču o iskušavanju mnogo različitih naglasaka tijekom svoje prve audicije za Zvjezdane staze, prije nego što je rekao Geneu Roddenberryu da su svi najbolji inženjeri na svijetu Škoti.

Roddenberry se složio te je tako rođen lik inženjera Montgomery Scotta. Doohan se prvi put pojavio na izmišljenom zvjezdanom brodu Enterprise u drugom pilotu TOS-a, Where no man has gone before, te je ostao glumiti u seriji sve do njenog preranog svršetka. Kasnije se vratio zbog animiranog serijala Zvjezdanih staza, za koje je posudio glas tuđinskom poručniku Arexu, kao i mnogim drugim likovima, uključujući tu i Roberta Aprila, prvog kapetana Enterprisea. Ponovio je svoju ulogu Scottya u sedam ST filmova te postao treći glumac Originalne serije koji se pojavio u serijalu Zvjezdane staze: Sljedeća generacija, u epizodi šeste sezone nazvanoj Relikvije.

Prije pojavljivanja u Zvjezdanim stazama, Doohan je gostovao u drugim kultnim serijalima kao što su Zona sumraka, Na granici mogućega te serijal Čovjek iz U.N.C.L.E.. No kao i mnogi drugi iz glumačke postave Originalne serije, Doohan nije lako nalazio druge uloge. No pošto se popularnost Zvjezdanih staza držala dulje nego je itko očekivao, Doohan je bio u mogućnosti da se izdržava pojavljujući se na konvencijama i sličnim događajima.

Kasnijih godina je počeo poštovati činjenicu da je njegova uloga nadahnula tisuće studenata da postanu inženjeri te mu je zbog toga škola inženjerstva iz Milwaukeeja dodijelila počasnu diplomu iz strojarstva.

Doohan je imao četvero djece sa svojom prvom suprugom Janet Young, dvoje djece sa svojom drugom suprugom, Anitom Yagel te još troje sa svojom posljednjom suprugom Wende Braunberger. Njegova najmlađa kćer Sarah je rođena tek prije pet godina.

Više o ovome možete pročitati ovdje.
3/08/2005 | Ostale | Autor : Pix

< 1 2 3 ... 89 90 91Glumci   Na TV-u   Nova Star Trek serija   Ostale   Star Trek Centar   Star Trek XI   Star Trek XII   Udarne vijesti   
a
Maribeth u William Shatner u "Pravdi za sve" na..
Tangela u Nove Pocket Books knjige sa Star trek..
Cassandra u STC u "Dobro jutro, Hrvatska"
Kayleigh u Brannon Braga uživa u odmoru od Star..
Cordelia u Prvi filmski web site: "ST: Generations"
a


"Zovite me samo Garak. Skromno i jednostavno, Garak." - Garak, Past Prologue

Industrial Light and Magic je radio specijalne efekte za epizodu Encounter at Farpoint.  $382,876,173
 
SFC Portal | Svemir.org | Crogate | Galactica Centar | TARDIS Centar | Farscape Centar | Space : Above and Beyond Centar | SFC Forumi
© 2009 SciFiCentar | Stranica generirana za 1.96202 sekundi | Impressum | Hosted by HRHosting | Optimizirano za Operu, Safari i IE (7+)