Umro Brock Peters
Američki glumac Brock Peters, umro je rano jutros u svom domu u Los Angelesu. Peters je doživio 78 godina, a umro je od posljedica raka gušterače. Ljubiteljima Star Treka ostao je zapamćen po dvije uloge u Star Treku. Prva je ona kontroverznog admirala Cartwrighta u filmovima Star Trek: The Voyage Home i Star Trek: The Undiscovered Country, a druga je uloga Josepha Siska u serijalu Star Trek: Deep Space Nine.

Njegova dugogodišnja životna suputnica Marilyn Darby rekla je kako spokojno preminuo u krevetu, okružen članovima obitelji. Iza Petersa ostala je kćer jedinica Lise Jo Peters.

Osim po svojim Star Trek ulogama, Peters je poznati i po ulozi Toma Robinsona, crnca krivo optuženog za silovanje u Oscarom nagrađenom filmu Ubiti pticu rugalicu, s Gregoryjem Peckom u glavnoj ulozi. Valja izdvojiti i nastup u kazališnoj predstavi Porgy i Bess iz 1959. godine, zajedno s Sidneyem Poitierom, Dorothy Dandridge i Sammyjem Davisom, Jr., kako i ulogu u SF klasiku Zeleno sunce sa Charltonom Hestonom u glavnoj ulozi. Osim nastupa u Star Treku, ostao je upamćen i po ulozi u originalnoj Battlestar Galactici.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere Peters je dobio nagradu za životno dijelo američke Udruge televizijskih i filmskih glumaca, a bio je nominiran i za nagradu Tony zbog nastupa u broadwayskoj produkciji Lost in the Stars. Jedna od njegovih posljednjih uloga bila je ona generala Mi'Qogha u igri Star Trek: Starfleet Command III.

Uredništvo Star Trek Centra ovim putem izražava sućut obitelji gosp. Petersa.
25/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


Intervju Dominica Keatinga za BBC Radio
Tijekom svog nedavnog gostovanja u BBC-jevoj radio emisiji "Radio's Five Live", Dominic Keating (Malcolm Reed) govorio je o svome radu na "Enterpiseu", mogućnosti snimanja Enterprise filma, kako i o svojim budućim planovima.

Na pitanje zbog čega je naziv "Star Trek" bio izostavljen iz naslova serije kroz prve dvije sezone, zbog nastojanja Paramounta da prestanu plaćati velike sume novca vlasnicima navedenog imena. Da ironija bude veće, Enterpise je postalo toliko važan dio Star Trek kanona, da njegova posljednja epizoda nije bila istinski njegova, već se radilo o povratku na TNG. No, Keating je pritom napomenuo kako nije previše ogorčen zbog takvog postupka, jer je uvidio kako su producenti na neki način željeli zaokružiti posljednja dva desetlijeća Star Trek franšize, i to baš kroz TNG, kao najpopularniji Bermanov Star Trek serijal. "Nisam bio previše uzbuđen sa takvim raspletom, ali dosta ljudi jest. Jedno ili dvoje mojih kolega iz serije, izrazili su svoje neslaganje", rekao je Keating.

Keating je otkrio kako su producenti toliko žudili za privlačenjem mlađe publike, da se čak razmišljalo o ubacivanju boy grupe u scene u restoranu. No, to se nije dogodilo, a, uostalom UPN nije ni ulagao previše truda oglašavanje serije u posljednjim sezonama.

Iako su Keating i Braga nekoliko puta razgovarali o razvoju lika Malcolma Reeda, nijedna od Keatingovih ideja, u konačnici, nije prihvaćena. "Brannon, a posebice Rick totalno su zagospodarili sa svojim područjem rada", izjavio je Keating, napomenuvši pritom kako Berman i Braga nisu željeli prepustiti drugima da im se mješaju u posao. Osim toga, Keating je napomenuo kako Braga trenutno radi na seriji "Treshold" za televizijsku mrežu CBS, našalivši se pritom kako on nije dobio ulogu u navedenoj seriji. Što se tiče Bermana, Keating je izjavio kako ne zna koju funkciju Rick trenutno obnaša u Paramonutu. Na upit o povratku Star Treka, Keating je izjavio kako će, ukoliko do toga dođe, to biti pod palicom Viacomova direktora Lesa Moonevsa.

Na upit o mogućnosti snimanja Enterprise filma, Keating je odgovorio kako su male šanse da se tako nešto ostvari. "Pojeo bih vlastiti šešir, ako bih na taj način mogao nastupiti u filmu", izjavio je Keating.

Govoreći o svojim planovima, otkrio je kako je upravo završio sa snimanjem filma Certifiably Jonathan, koji bi svoju premijeru trebao doživjeti na Sundance Film Festivalu. Kroz slijedećih nekoliko tjedana trebao bi započeti sa snimanjem novog filma, horora pod naslovom Hollywood Kills. Osnovni razlog njegovog posjeta BBC-ju bila je audicija za humorističnu seriju naslova "Broken News", a čija će se radnja vrtjeti oko postaje koja emitira vijesti. Keating je otkrio kako, zahvaljujući "Enterpriseu" [u financijskom smislu, op.p.], još uvijek očajnički ne prihvaća sve moguće uloge.
25/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


ST: Enterprise, 22. - 28.08., raspored emitiranja
Sadržaje epizoda Enterprisea na hrvatskom jeziku možete pročitati u našem odjelu Serije > Enterprise. Podsjećamo i da bi Enterprise trebao ići 7 puta tjedno, ali HRT se još jednom iskazala, pa u utorak i četvrtak Enterprise neće biti emitiran na predviđenom drugom programu, već preko mnogima nedostupnog HRT PLUS-a. U subotu, Enterprise se neće ni emitirati. Tjedne reprize, njih 6, možete pogledati u nedjelju, 28.8., od 00:35 do 04:50.

22.8., ponedjeljak - 19:15, HRT 2
3x21, " E2": Dok Enterprise ide prema mjestu susreta sa Degrom, nailaze na potprostorni prolaz, koji je opasniji nego što se čini...

23.8., utorak - 21:00, HRT PLUS
3x22, "The Council": Uz Degrinu pomoć, Archer vrši posljednje pripreme za susret s ksindijskim Vijećem...

24.8., srijeda - 19:15, HRT 2 [SPOILER]
3x23, "Countdown": Ksindi-Reptili otmu Hoshi, nadajući se kako će ona uspjeti razbiti šifru za lansiranje, ukradenu Ksindi-Vodozemcima, pomoću koje bi mogli uništiti Zemlju.

25.8., četvrtak - 20:45, HRT PLUS [SPOILER]
3x24, " Zero Hour": Archer, Reed i Hoshi, u suradnji s ksindi-Humanoidima i Ksindi-Arborealima nastoje razraditi plan onesposobljavanja superoružja.

26.8., petak - 19:40, HRT 2 [SPOILER]
4x01, "Storm Front, Part I": Dok posada tuguje zbog Archera, T'Pol i ostatak ekipe zaključe kako su se vratili u prošlost, u godinu 1944.

27.8., subota
Enterprise se u subotu neće emitirati ni na HRT 2 ni na HRT PLUS.

28.8., nedjelja - 19:15, HRT 2 [SPOILER]
4x02, "Storm Front, Part II": Sprijateljivši se s pripadnicima pokreta otpora, Archer je stekao saveznike koji su spremni pomoći u sukobu s nacistima i Voskom.
24/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


Inati se Slavonijo
Čini se da su se tvrdnje da je Slavonija "najpotkovanija Trekom" obistinile. Naime, od stotinu mailova raznim novinskim redakcijama, jedino je Glas Slavonije u svom prilogu TV Obzor objavio kritiku vezanu uz odnos HRTa prema Star Treku. Uzme li se uz to činjenica da je po nedavnoj anketi na Forumu, najvise članova upravo iz Slavonije, čovjek se zamisli...

Članak vam donosimo u cijelosti, a Uredništvo se zahvaljuje Burnu na pretipkavanju, te pohvaljuje novinara Igora Kovačića.

"Fanovima serije, koji već duže protestiraju, nitko od odgovornih ne odgovara, a onima koji zovu telefonom redakciju već pri spomenu imena serije spuštaju slušalicu. Ovo je još jedan primjer bahatog i neprimjerenog odnosa HTV-a prema svojim pretplatnicima.

Otkad je Hrvatska Televizija počela premijerno prikazivati nastavke popularne znanstveno-fantastične serije "Enterprise" ljubitelji serije suočeni su sa stalnim promjenama termina i oglušavanjem odgovornih na njihove prigovore. Kad je ove godine započelo emitiranje, serija je išla u podnevnom terminu, koji je bio potpuno nepovoljan populaciji zaposlenih, učenika, studenata, fanova serije. Često se događalo da je prikazivanje tjednima odgađano zbog saborskih sjednica. Zbog nezadovoljstva velikog broja poklonika "Enterprisea", Hrvatska Televizija učinila je minimalne ustupke: Emitiranje serije počelo je na HRT Plus (koja se emitira isključivo preko satelita), a reprize svih tjednih epizoda bile su u "vampirskom" terminu ponedjeljkom u 1 sat poslije ponoći, a često i kasnije zbog sportskih prijenosa.

Nakon uvođenja ljetne programske sheme "Enterprise" je dobio novi termin od 19.15 na Drugom programu. Zbog godišnjih odmora i završetka školske i akademske godine stari je termin postao stabilniji i stoga prihvatljiviji od novog, u kojemu serije ide paralelno s Dnevnikom na prvom programu HTV-a te se redovito nalazi na udaru sportskog programa. Tako je, zbog svjetskog prvenstva u atletici, HTV opet uklonio "Enterprise" s programa, dok je svim ostalim, stoti put repriziranim serijama, prilagodio vrijeme prikazivanja i našao svakodnevni reprizni termin. Nezadovoljstvo je izazvao i izostanak "Enterprisea" u najavama serija koje se ovog ljeta prikazuju na HTV-u.

Hrvatska Televizija pokazala je neprofesionalnost i pri prikazivanju ostalih serija "Zvjezdane staze", ali i fanovima serije, koji već duže protestiraju na internetskom forumu (pogledajte na HRT Forumu ) nitko od odgovornih ne odgovara, a onima koji zovu redakciju već pri spomenu imena serije spuštaju slušalicu. Velik broj gledatelja, koji samo traže redovito prikazivanje nastavaka serije odlučio je obavijestiti medije i javnost o još jednome slučaju bahatog i neprimjerenog odnosa javne televizijske kuće prema svojim pretplatnicima."
24/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


Michael Okuda pridružio se 'Star Trek: Online' timu
Grafički dizajner i glavni Star Trek scenograf Michael Okuda pridružio se timu tvoraca MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) igre Star Trek: Online.

Perpetual Entertainment objavilo je na Creation konvenciji u Las Vegasu prošloga vikenda pridruživanje "Star Trek legende", navodeći Okudu kao tvorca grafičkog sučelja računalnog sustava LCARS, autora i umjetnika za specijalne efekte. Više o Okudi možete saznati u našem odjelu Osoblje > Produkcija

"Sasvim je normalno da radim sa Perpetualom kao savjetnik dizajnera na Star Trek Online", izjavio je Okuda u priopćenju za novine. "Razvijaju izgled Star Treka dalje u budućnost...Uvjeren sam kako će obožavatelji Star Treka biti zadovoljni sa smjerom u kojem Perpetual vodi tu franšizu."

Vodeći dizajner Glen Dahlgren i umjetnički direktor Ken Henderson iznijeli su detalje o sjednici u Las Vegasu u Developer Blogovima na Perpetualovoj stranici, gdje Dahlgren izjavljuje "Prvo smo iznijeli ona područja koja želimo dalje razvijati u Star Treku...a zatim smo raspravljali o dizajnu igre sa vrlo zainteresiranom i inteligentnom publikom."

"Interakcija sa publikom bila je izvrsna, poglavito zbog toga jer nam je to pružilo priliku da razgovaramo s ljudima koji nisu znali ništa o toj igri", dodaje Dahlgren. "A razgovori jedan-na-jedan na neformalan način bili su vrlo zabavni." Dahlgren je također predstavio novog dizajnera sustava Erica Heimburga, koji je prije toga radio u Turbineu kao dizajner, producent i inžinjer na igri Asheron's Call 2 (op.pr. igra također MMORPG žanra).

Više informacija možete pronaći na stranicama Perpetual Entertainmenta, a proširenu verziju na engleskom jeziku na StarTrek.com.
23/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


Zanimljivosti s konvencije u Las Vegasu (2. dio)
Među pet Star Trek kapetana koji su nastupili na Creation konvenciji u Las Vegasu prošloga vikenda, bili su i William Shatner (James T. Kirk) i Patrick Stewart (Jean-Luc Picard), koji su poglavito govorili o nedavnim događajima koji su im promijenili život.

Shatner je, kako prenosi StarTrek.com, samo dan prije postao dvostruki djed – prvo je kćer Melanie, čiji muž Joel Gretsch zajedno sa nekolicinom drugih Trekovskih suradnika radi na serijalu “The 4400”, rodila svoje drugo dijete, a zatim je i, nekim "znanstveno fantastičnim čudom", druga kćer Lisabeth, kojoj su još kao tinejdžerici rekli kako neće moći imati djecu, dobila dijete začeto 'in vitro' metodom kojeg je rodila zamjenska majka. "Dijete-čudo!" izjavio je, objašnjavajući kako je na konvenciju mogao doći jer mu nisu dozvolili ulazak u porodiljsku sobu.

Prije nego je odgovarao na pitanja, Shatner je održao audiciju za dobrobit djece sa tjelesnim i emocionalnim poteškoćama, pri čemu je najskuplja stvar bila mogućnost za gostovanje u idućoj Shatnerovoj knjizi, koju pišu Judith i Garfield Reeves-Stevens, u ulozi kadeta na Akademiji Zvjezdane Flote. "Opisati ćemo tebe i tvoj izgled. Biti ćeš jedan od likova", obećavao je. Dvoje obožavatelja izdvojila je svatko po 5000 $ za tu čast.

Shatner je izjavio kako bi producentima Star Treka rekao "Morate izaći van odande, dečki. Dovedite novi tim i vidimo se poslije!". Misli kako bi franšiza mogla ponovno oživjeti "uz nekoliko izvrsnih pisaca koji vole Star Trek" i nasmijavši se ogovorio "Ako budem izabran...!" na usklike obožavatelja kako bi on trebao pisati.

"Napravili su odličan posao i sve te lijepe Star Trek stvari", zaključio je. "Ali znate, čovjek se umori od posla...istroši se." Siguran je kako je produkcija samo u kratkoj pauzi i kako Paramount neće dozvoliti umiranje takvog unosnog proizvoda: "Nešto tako odlično jednostavno ne može nestati i postati ništa. Star Trek će se vratiti."

Na sceni je Shatnera pozdravio Stewart, koji je zagrlivši ga publiku obznanio o lijepoj poruci koju mu je Shatner bio poslao nakon srčane operacije prošle godine. Nije bilo sigurno hoće li se Stewart pojaviti na konvenciji zbog snimanja filma “X-Men 3” ali je rekao kako se mogao izvući nakon ranih snimanja, koja uključuju "iznenađenje koje se nikada nije pojavilo u scenariju. Upravo smo ga snimili. Toliko je tajno, da nije dozvoljeno da ikada išta o tome bude zapisano." Dodao je kako je zadovoljan sa novim redateljem Brettom Ratnerom, iako mu nedostaje bivši redatelj Bryan Singer.

Što se tiče ostalih projekata, Stewart je sa prijateljem i zvijezdom filma “Dune” Kyleom MacLachlanom radio na produkciji “Mysterious Island”, te glumi glavnu ulogu u novoj Britanskoj seriji, “Eleventh Hour”. Ali najznačajnija prilika koja mu je pružena je povratak u Royal Shakespeare Company, koji planiraju izvedbe svih Shakespeareovih predstava iduće godine. Glumiti će Marka Antonija u “Antony and Cleopatra” te se nalazi u "blagoslovljenom stanju stalno zaposlenog čovjeka sve do travnja 2007...Izuzetno sam sretan čovjek."

Stewart je izjavio kako ne očekuje svoj povratak Star Treku i našalio se kako bi njegove glumačke kolege iz “Next Generationa” htjeli biti poput njega, te da ga zbog toga neki imitiraju, ali je ozbiljno razgovarao o svome boravku u Engleskoj tijekom bombaških napada u Londonu prošloga mjeseca. Kada se je nakon toga vozio podzemnom željeznicom, "osjećao sam se nelagodno, pa u jednom trenutnku čak i uplašeno. Ali najvažnije mi je bilo da nedavni događaji ne utječu na moju vjeru u ovaj grad."
23/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


Zanimljivosti s konvencije u Las Vegasu (1. dio)
Star Trek kapetani Avery Brooks (Benjamin Sisko) i Kate Mulgrew (Kathryn Janeway) dočekali su prošloga vikenda više od 15 000 obožavatelja na Creationovoj Star Trek konvenciji u Las Vegasu, naglasivši svoju povezanost sa obožavateljima “Star Trek: Deep Space Nine” i “Star Trek: Voyager”.

Brooks je, s obzirom da rijetko posjećuje konvencije, više puta ponavljao "Ovakve stvari moram činiti češće!" primajući priznanja gostiju i zagrljaj svoje glumačke kolegice Penny Johnson Jerald (Kasidy Yates Sisko), prenosi StarTrek.com. "Ja se rijetko ovako pojavljujem. Ali ne zato jer vas ne želim vidjeti, nego zato jer sam stidljiv", izjavio je.

Brooks, za kojega je poznato kako je ulogu kapetana Siska uzeo radi davanja uzora Afro-Američkoj djeci, ponovio je kako je htio "djeci predočiti vječno promjenjivi obzor. Obznaniti djeci kako uvijek postoje mogućnosti...ipak netko mora zadržati obzor na vidiku." Pozvao je i djevojčicu na pozornicu kako bi postavila pitanje i pozdravio Tuckera Smallwooda, humanoidnog člana Xindijskog Vijeća u “Star Trek: Enterprise”, koji se nedugo prije toga pojavio na UCLA sa Brooksovim glumačkim sinom Cirrocom Loftonom (Jake Sisko), kako bi raspravljao o ulozi crnih ljudi u znanstvenoj fantastici. "Moramo shvatiti kako smo nezamjenjivi u onome što jesmo", odgovorio je Brooks na upit o toj temi. "Što prije shvatimo kako smo povezani sa svim tim ljudima koji su doprijenijeli da postanemo ono što jesmo, to će nam bolje biti – i u svijetu općenito, a kamoli u svijetu znanstvene fantastike."

Mulgrew je poglavito govorila o svom 50. rođendanu u travnju i o svom osjećaju kako je "proživjela većinu svog života", te je izjavila kako želi usporiti svoju glumačku karijeru i posvetiti se obitelji i aktivnostima u dobrotvorne svrhe, kao što je članstvo u Alzheimerovom Udruženju. "Iskreno rečeno, gluma je predivna, i sam Bog zna kako je plemenita, ali ja bih odsada željela biti vođena ljubavlju" objašnjava. U međuvremenu će Mulgrew nastaviti turneju predstave “Tea at Five” i nastupe u New Yorku u “Antony and Cleopatra”. Izjavila je kako ju je uloga kapetanice Janeway podarila većom disciplinom i spomenula trenutnog mentora i svoju majku kao najveći poticaj.

Ne bojeći se malo kotroverzije, izrazila je veliko nezadovoljstvo Katoličkom Crkvom na konvenciji u Engleskoj, ranije iste godine. Mulgrew je i na pitanje o tome što bi Janeway rekla predsjedniku Bushu u vezi rata u Iraku odgovorila sa "Poznat vam je onaj izraz – 'Nekoga ću sada teleportirati van.'"

Vijest je preveo Robert Fitoš, a proširenu verziju na engleskom jeziku možete pročitati ovdje. Podsjećamo i da je STC imao dopisnika u Americi, pa "domaći" izvještaj očekujte uskoro.
22/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


84. obljetnica rođenja Genea Roddenberryja
U petak, 19. kolovoza, navršava se 84. godišnjica rođenja utemeljitelja Star Treka - Genea Roddenberryja. Zahvaljujući Geneovoj viziji, danas se milijuni ljudi širom svijeta oduševljavaju idejama mira, suradnje i tehnološkog napretka, kao osnovnim porukama koje odašilje Star Trek franšiza.

Iako je Gene Roddenberry umro 24. listopada 1991. njegovo je nasljeđe i dalje raslo i razvijalo se kroz nekoliko filmova i još tri serije - Star Trek: Deep Space Nine, Star Trek: Voyager i Star Trek: Enterprise.

Tijekom snimanja TOS-a, Roddenberryjeva reputacija futurista počela je sve više rasti. Njegovi uradci smatrani su vizionarskim. Govorio je na NASA-inim skupovima, u Smithsonian Institutionu, skupovima u Kongresnoj knjižnici, kao i na vrhunskim sveučilištima.

Roddenberry je nenamjerno stvorio dosad neviđeni fenomen, praćen obožavateljima svih profila, među kojima su nebrojeni fizičari, aeronautički inženjeri, kućanice, senatori, djeca, učitelji i intelektualci, a koji su postali poznatiji pod nadimkom Trekkiji, a kasnije i Trekkeri.

Ostatak priče možete pročitati jednostavnim klikom ovdje.
18/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


ST: Enterprise, 17. - 21.08., raspored emitiranja
Sadržaje epizoda Enterprisea na hrvatskom jeziku možete pročitati u našem odjelu Serije > Enterprise. Podsjećamo i da Enterprise ide 7 puta tjedno, na drugom programu, a tjedne reprize možete pogledati u nedjelju, 21.8., od 00:45 do 06:00. Također podsjećamo i da HRT zadržava pravo izmjene programa.

17.8., srijeda - 19:10, HRT 2
3x16, "Doctor's Orders": Na putu za Azati Prime posada Enterprisea nailazi na transdimenzionalni poremećaj, za čiji obilazak nemaju vremena, a prolazak bi bio smrtonosan.

18.8., četvrtak - 19:15, HRT 2
3x17, "Hatchery": Na putu prema Azati Prime, Enterprise nailazi na oštećeni i napušteni brod Ksindi-Insektoida...

19.8., petak - 19:15, HRT 2
3x18, "Azati Prime": Enterprise je konačno stigao do Azati Primea, lokacije na kojoj se navodno nalazi ksindijsko superoružje. Nažalost, Reed ne može naći niti jednu slabu točku u njihovoj obrambenoj mreži...

20.8., subota - 19:15, HRT 2 [SPOILER]
3x19, "Damage": Posada se svim silama bori da održi Enterprise u komadu, koji jedva odolijeva napadima Ksindija...

21.8., nedjelja - 19:15, HRT 2 [SPOILER]
3x20, "The Forgotten": Iako popravci na Enterpriseu i dalje traju, Archer je odlučan da stignu na dogovorene koordinate kako bi se susreli sa Degrom.
17/08/2005 | Ostale | Autor : Pix


SciFi Centar traži suradnike
Iako SciFi Centar još nije stavljen na noge kako spada, već je u potrazi za suradnicima. Tako nam se svi dizajneri, tj. grafičari koji su voljni pomoći pri izgradnji Battlestar Galactica Centra (ime nije konačno, primamo ideje) mogu javiti na SFCForum. U planu je i dugoročni projekt Farscape Centra, a traže se prevoditelji upoznati sa serijom. Ukoliko se želite pridružiti uredništvu u ovako ranoj fazi, pozvani ste da i to učinite.

I StarGate portal traži suradnike, pa nam se svi obožavatelji popularnih Zvjezdanih Vrata voljni pomoći pri izgradnji CroGatea, mogu javiti na isti način.
16/08/2005 | Ostale | Autor : Pix

< 1 2 3 ... 89 90 91 >Glumci   Na TV-u   Nova Star Trek serija   Ostale   Star Trek Centar   Star Trek XI   Star Trek XII   Udarne vijesti   
a
Maribeth u William Shatner u "Pravdi za sve" na..
Tangela u Nove Pocket Books knjige sa Star trek..
Cassandra u STC u "Dobro jutro, Hrvatska"
Kayleigh u Brannon Braga uživa u odmoru od Star..
Cordelia u Prvi filmski web site: "ST: Generations"
a


"Superiorna sposobnost rađa superiornu ambiciju." - Spock, Space Seed

Kapetan Picard se predao dvaput: Q-u u Encounter at Farpoint i Rikeru u A Matter of Honor.  $382,876,173
 
SFC Portal | Svemir.org | Crogate | Galactica Centar | TARDIS Centar | Farscape Centar | Space : Above and Beyond Centar | SFC Forumi
© 2009 SciFiCentar | Stranica generirana za 2.19087 sekundi | Impressum | Hosted by HRHosting | Optimizirano za Operu, Safari i IE (7+)